Verpakken food & beverage

Veiligheid & hygiëne bij verpakken van voedsel

Wij werken uitsluitend volgens de richtlijnen

HACCP gecertificeerde medewerkers maken het verschil

Food & beverage

Food & beverage is een van de grootste afdelingen van Pro Verpakken & Ontwikkelen. Op deze afdeling worden etenswaren verpakt, maar bijvoorbeeld ook multivitaminen. Alle medewerkers hebben de kennis en vaardigheden om voedselveilig volgens HACCP te werken en worden hierop met regelmaat gecontroleerd.

Alle onze medewerkers in de high-care ruimtes zijn daarbij in het bezit van een HACCP certificaat.

Teamleider aan het woord:

Verpakken 

De afdeling Verpakken is opgesplitst in twee delen. Aan de ene kant werkt een vaste ploeg medewerkers aan een lopende band om bier in te pakken. Het betreft een tiental pallets per dag! Aan de andere kant worden verschillende in- en ompak- en assemblagewerkzaamheden verricht. De medewerkers zijn zeer flexibel in het omschakelen van de ene order naar een andere. Dit is een groot voordeel als er in een relatief korte periode bijvoorbeeld actieverpakkingen op de planning staan. Nieuwe instroom wordt ook op deze afdeling hartelijk ontvangen. Vele handen maken immers licht werk. Net als in de rest van het bedrijf biedt afdeling Verpakken een veilige werkplek met de juiste aanpassingen.  

Food

Op de afdeling Food wordt gewerkt in twee verschillende ruimtes. In een afgesloten deel van de afdeling is een aparte werkruimte ingericht waar een extra rustige werkomgeving wordt geboden voor die werknemers die dat nodig hebben. In dit deel worden ‘in een lijn’ voedselwaren verpakt. In de andere ruimte worden deze verpakte voedselwaren verder in doosjes verpakt, alles naar de wensen van de klant. Etiketteren en coderen van de potjes gaat machinaal, het vouwen en vullen van de doosjes gebeurt handmatig. Voedselveiligheid, hygiëne en traceerbaarheid staan voorop, zonder hierbij kwaliteit en flexibiliteit in te leveren. Cursussen en trainingen zorgen ervoor dat de werknemers het belang hiervan begrijpen en ernaar handelen. Ze zijn gewend aan snelle productwisselingen en zijn erop gericht om elkaar te helpen.


Direct een offerte aanvragen?

Interessante nieuwsberichten